Planning, Route & Wind

Voor een tocht Yerseke – Lowestoft – Enkhuizen – Yerseke, 23 – 31 augustus 2021, doe ik de planning en voorbereiding. Normaal zijn dat al een heleboel stappen , maar nu komen daar de covid maatregelen bij. En dan blijkt meteen dat ons plan niet uitvoerbaar is. We mogen Engeland wel in, we zijn allemaal volledig gevaccineerd maar terug in Nederland moet je een PCR coronatest van maximaal 72 uur oud laten zien en dan nog eens 10 dagen in quarantine. En dat past niet in ons schema.

Dus een alternatief plan, naar het Noorden want de stop in Enkhuizen is essentieel voor het Lustrum van de Zeezeilvereniging Genosea.

De aanpak

De globale route planning is niet direkt een ingewikkeld proces. Ik doe altijd zo iets van:

  • het doel: “flink zeilen”, nachttocht, getijden, rivier c.q. Wad;
  • de club: ideaal met zijn zessen, allemaal zeilers, we zijn wel eens goed zeeziek;
  • waar gaan we naar toe, hoeveel zeemijl, grofweg, altijd een ambitieus plan en een kortere versie;
  • wat is historisch de heersende windrichting, gedurende die week op die route, fijn dat Windfinder.com gewoon statistieken heeft;
  • alternatieven bij teveel wind, andere tegenvallers

De bestemming

De ambitieuse bestemming is Helgoland, Duitsland, de twee eilanden zo’n 50 zeemijl boven Delfzijl. Dat is zonder overnachten te halen in krap 3 dagen met een zw of wzw wind zeker als het 3 a 4 beaufort waait.

Ik gebruik de website van Navionics om een initiƫle route te plannen. Ik stel de draft van de boot op 3 meter in, dan vermijd de automatische route berekening de ondiepten.

Route planning
De automatisch uitgerekende route

Windverwachting

Je kunt op twee manieren naar de windverwachting kijken. Als je planning ver in de toekomst ligt dan kijk je naar de historische waarden en vanaf een dag of 10 naar de concrete voorspelling.

WindHistorie Borkum
Historische winddata in WindFinder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *