Vaarbewijs

Hoewel ik al jaren zeil, heb ik nog niet mijn vaarbewijs gehaald. Wel jaren geleden als zelfstudie Theoretische Kust Navigatie maar dat ging over kunnen navigeren en niet om een papiertje te halen.

Tot een mooie vrijdag in juni 2020. Het was zover, naar het CBR in Haarlem eerste voor vaarbewijs 1 en direct er achteraan vaarbewijs 2. En gelukkig, beiden gehaald. Ik weet niet of ik hier een stukje geschreven had als ik één van twee niet gehaald had. Het was toch nog pittig, zowel het leren er naar toe als ook het examen doen.

En het stond al een tijd gepland. Eerst nog in 2019 bij VAMEX maar toen ik me wou aanmelden zat de examen capaciteit helemaal vol. Toen geboekt voor medio maart bij het CBS in Rijswijk. Daar werd eerst het examenlokaal in de fik gestoken en toen alles afgezegd n.a.v. de corona maatregelen.

Uiteindelijk geboekt in Haarlem en YES, geslaagd. Kan ik bij het huren van een volgende boot gewoon mijn ICC Costal laten zien, in plaats van een zeil CV en zo.

En nu we toch zo lekker bezig zijn en de hersens weer in beweging zijn gezet ook maar meteen de cursus en het examen SRC (Short Range Communication) aangevraagd. Wordt vervolgd …

One thought on “Vaarbewijs”

  1. Een medio juli was het ook voor SRC zo ver. Na een gedegen voorbereiding op de theorie en een dag oefenen met praktijkvoorbeelden in het leslokaal, ook hier examen gedaan en gehaald. De cursus gedaan bij Aquaplanning, één van de weinige RYA gecertificeerde opleiders in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *